Fotografisk historie – USA

Fotografis historie – USA

I denne tråden vil jeg ta for meg et eller flere bilder som forteller en historie. Denne gangen går turen til USA og deltagere var Anniken, Mats, Lise og Marius (meg). Vi startet i Norge, flydde til Nederland, Seattle og deretter til LA. I Seattle ble vi holdt igjen, så vi så vidt rakk flyet videre. I USA er de ikke så veldig glad i at du er 6mnd på vei og har mulighet til å føde. Da blir barnet amerikansk statsborger.

I LA tilbragte vi 4 dager. Turen gikk blant annet til Hollywood, Walk of Fame, Universal Studios, Beverly Hills m.fl. I starten var vi litt skuffet over LA da vi oppfattet denne byen som gigantisk, lite personlig og det var ingen høye skyskrapere ;).

USA, historie torsdag

Turen gikk videre til San Diego. 8 felts veier, høy fart og mengder av biler kan gjøre en liten kommune trafikant litt nervøs. Men etter litt blir man kjent med trafikken og etter noen timer var vi fremme. Turen gikk først til et super outlet, med over 100 merkevarebutikker. Levis og Nike var to populære valg. San Diego kunne by på personlighet, skyskrapere, varme, lange strender, surfebølger, Per en kompis og god mat. Vi tilbrakte også tid på diverse landemerker og severdigheter. Underveis fant vi ut at dette er et sykkelparadis. Ønske om å dra tilbake, er fortsatt tilstede.

Santa Monica

Fra San Diego gikk turen til Las Vegas. Etter mange timer på øde landevei, møter du en by av høye luksushotell, neonlys, Casino skilt, mengder av biler og en kompakt bykjerne. Las Vegas må oppleves! I korte trekk byr Las Vegas på luksus på billige hotell, masse tilbud fra damer på gatene, spillegalskap, mange spennende show, kreative gateartister, poker m.m. Vi var der riktignok litt over en dag, men følte vi fikk opplevd mye på kort tid.

Marius og Anniken

Til San Fransisco gikk turen gjennom Death Valley, som virkelig er død, men fantastisk. Når man har kommet gjennom Death Valley har man mulighet til å se et av Amerikas høyeste fjell på veien videre mot Yosemite. Vi hadde håpet å kjøre over fjellpasset som er godt over 3000m, men da vi var der i mars var det alt for mye snø. Passet åpner ikke før i juni. Snø var det også på veien vi kjørte. Tidligere denne måneden hadde det vært varmt og mye sol, men nå var det snøstorm og tett tåke. Når man leier bil i solfylte LA og kommer til snøstorm på vei til San Fran, blir man litt skeptisk til hva slag hjul som står på bilen. Vi fikk noen skrens, satt med hjertet i halsen et par steder og begynte å lure på om vi kom til å rekke frem til San Fran innen fristen vi hadde satt. Snødybden bare vokste, føret ble dårligere men med en tanks som bil og 4×4 kom vi oss frem. Vi fikk i tillegg sett fantastisk natur når vi nærmet oss Lake Tahoe.

 

På vei inn til San Fran kjørte vi over den berømte Golden Greate Bridge. Et massivt byggverk av stål, betong og kunst. Kjører man av like før broen, kommer man opp i høyden hvor det er fantastisk utsikt over havet, byen og området rundt. Dette var vår by nr.2. Spesielt landskap med stupbratte bakker opp og ned, kabelvogner, hyggelige mennesker, god shopping, fantastisk mat og Alcatraz. Vi fikk dessverre aldri vært på Alcatraz, da dette er noe som må bestilles flere dager i forveien. Fengselet kan visst anbefales, og skal du til byen bør du bestille noen dager i forveien. Ellers er Muir Woods 20 min unna byen. Dette er en ”miniatyr” versjon av Red Wood Forest. Alt er relativt, og norsk furu og  bjørk må se seg slått av en massiv konkurrent.

Mats, Golden Greate Bridge

Mouir WoodsAnnikenTuren avsluttet vi i LA, ved å kjøre kystveien fra San Fran og ned. Vakkert kystlandskap, fantastiske veier, fjellandskap, små kjernebyer, lite trafikk og noen små hyggelige ekorn gjør denne veien til en av de beste veiene vi har kjørt. Alternative er å spare god tid ved å kjøre motorveien. Dette var ikke noe for oss.

 

I LA bodde vi de siste tre dagene på Santa Monica. Dette stedet gav LA et massivt hopp. Er du glad i å trene bør man oppsøke Muscle Beach. Spesielt hvis du liker å trene med kroppsvekt i ringer, svingstang, skranke, matter, husker m.m. Vi fikk i tillegg prøvd oss som ”Baywatch”.

 

USA er landet med stor L, og kan virkelig anbefales!

Marius Johansen Wallin – Fotograf Sarpsborg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.