Arendal-Nelaug-Arendal

I dag dro samboeren min og jeg ut på en velkjent sykkeltur i Aust-Agder. Turen starter i Arendal og gikk videre på asfalt til Viga. Her møtte vi det første og eneste terrengpartiet på turen. Med litt erfaring, guts og planlegging kommer man gjennom disse 500 meterne. Turen går så hovedsakelig på grus gjennom flott natur.

Turen går forbi Granestua, på grusen mot Gullknapp, ned noen bratte bakker og deretter opp en bratt bakke. Følger veien videre og holder da mot venstre hvor det ikke er skiltet men et Y-kryss. Kommer til en bom før du følger skiltingen videre mot Bøylefoss. Sykler opp ved kraftverket. Derfra følger man så si jernbanen til man er fremme ved Nelaug.

 

Veien er merket med røde piler, men kun for de som kommer fra Nelaug (da dette viser seg å være den vanlige veien å sykle). Dette førte til noe feilsykling, men dermed flere km og mer tid på sykkel. Turen fra Arendal går i hovedsak mer opp enn ned og derfor tror jeg vi var ganske alene på tur den veien. Møtte overraskende få på turen i hele tatt.

 

På Nelaug tok vi en liten rast med brødskiver og peanøttsmør, før vi returnerte til Arendal. Da regnet som YR hadde meldt uteble, ble dette en flott tur på en fridag.

 

Totalt ca. 90km og 4 timer på sykkel. En rolig tur, etter mange timer og mil i helgen.

 

Nå skal det lages tapas.

Marius Johansen Wallin – Fotograf Sarpsborg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.