Kylling - Foto Marius J Wallin

Sprø kylling med godt følge

Store nuggets med voksen touch

Etter å ha vært på bryllupsreise i to uker var det godt å endelig komme hjem til sitt eget kjøkken og min egen matlaging igjen.  Lørdag var den første etter reisen, dermed ble det to retter denne kvelden. En forrett med kinesisk opphav og en hovedrett som man vel kan kalle amerikansk. Hovedretten fant jeg i Nigella sin nyeste bok, en jeg lenge har villet prøve. Rett og slett store kyllingnuggets for voksne. Forretten fant jeg i en wok-bok. Ettersom jeg fikk wok-panne til bryllupet, tenkte jeg at denne måtte prøves. Resultatet ble scampi i ”pannekaker”.
Kyllingen ble akkurat slik jeg håpet og trodde. Skikkelig sprø utenfor, med saftig, godt kyllingkjøtt inni. Jeg serverte ovnsbakte søtpoteter, aioli, søt chilisaus og avocado mix til. Nydelig!

Til 2 personer trenger du:

2 kyllingfileter
2 dl lettmelk tilsatt 1 ss sitronsaft (røres sammen)
1 ss worcestershiresaus
ca 100 g ferske brødsmuler
1 ts urtesalt
¼ ts kajennepepper
1 ts tørket timian
ca 50 g revet parmesan
olje til steking. Jeg brukte peanøttolje.

 

Slik gjør du:

  • Legg kyllingen mellom plastfolie. Bank filetene helt flate med en kjevle.
  • Bland worcestershiresausen med melken i en frysepose. Legg i kyllingen og la de marineres på benken i minst 30 min.
  • Bland brødsmuler, salt, kajenne, timian og parmesan i en flat, stor bolle, eller fat.
  • Når filetene er ferdig marinert, tar du dem opp av melken og legger dem i brødblandingen. En av gangen. Pass på å få nok brød på. Legg de til side på et annet fat.
  • Varm en del olje i pannen. Legg filetene i og stek ca 3 min. På hver side. Hvis du trenger å holde de varme mens du gjør ferdig resten, kan du legge dem inn i stekeovnen på 150 grader.

 

Ovsbakte søtpoteter:

  • To poteter
  • Olivenolje
  • Nykvernet salt og pepper
  • Krydder etter ønske

 

Slik gjør du:

  • Skrell potetene og del de i biter som du vil ha. Jeg lagde stenger, slik som pommes frites. Legg de i en frysepose. Hell på godt med olje og krydre med det krydderet du synes er godt.
  • Hell de ut på et stekebrett kledd med bakepapir.
  • Bakes i ovnen på 200 grader i ca 30 min.
  • Smaker utrolig godt med aioli og søt chilisaus som dip =)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.