Fotografering i Sarpsborg med Anniken Wallin

[quote]
We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit. – Aristoteles
[/quote]

Fotografering på bygda i Sarpsborg

Idag fikk jeg med meg Anniken ut for å gjennomføre første del av portrett prosjektet på Hevingen i Sarpsborg. Prosjektet går ut på å utfordre kreativiteten og erfaringen rundt portrettbruk. Variasjon av objektiv, brennvidde, blender, lyskilde og vinkler. Denne gangen gikk prosjektet ut på å bruke en brennvidde mellom 50mm og 100mm med blender 2.8 eller lavere. I tillegg skulle det kun brukes manuell fokus og naturlig lys. Bildene du ser er tatt med f/2.8, varierende ISO grunnet variasjon i lyset og en lukkertid mellom 1/90sek og 1/250sek. Bildene er deretter behandlet da fotografering i RAW krever etterbehandling.

[nivoslide width=”600″ height=”350″ effect=”sliceDown” pauseTime=”2″]
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken1.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken2.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken3.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken5.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken6.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken7.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken8.jpg
https://www.mariuswallin.no/wp-content/uploads/2011/10/anniken111.jpg
[/nivoslide]

En annen fordel med dette prosjektet er at det krever lite utstyr. Har man kun et unviersal objektiv så kan vil dette passe utmerket til oppgaven.

Målet var å ta ti bilder av en person jeg kjenner, og de skal være så natulig som mulig. Jeg skal ikke komme med korrigeringer av posering eller uttrykk, men  kan velge bakgrunn til fotograferingen. Det er lov å etterbehandle hvitbalanse, kontrast, konvertere til sort/hvitt, croppe og gjøre bildet skarpere. Fargetonen kan også endres, da man ønsker å uttrykke det man ser og ikke nødvendigvis det kamera fanger.

Prosjektets art vil variere fra gang til gang. Tilslutt vil jeg ende opp med 30 ulike prosjekter, temaer, blendere, lukkere som gjør fotograferingen og bruken av kamera mer interessant.

Håper du vil følge meg på veien, og du må gjerne bli med på utfordringene. Skriv en kommentar så får du oppgaven som er etter dette fotoprosjektet.

Grunnen til å gjøre et prosjekt som dette er  for å kunne bli enda bedre til å ta bilder, så hvis det er ditt mål anbefaler jeg at du blir med.

Marius J Wallin – Fotograf Sarpsborg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.