Foto har ofte en mening

For en noen dager siden hadde jeg besøk av en kunst student fra Jerusalem. Han var veldig hyggelig, presenterte seg og innledet med at han ikke var ute for å selge. Grunnen til dette var at de fleste lukket døra uten å si noe.

 

Mannen var ute etter å spre interessen for kunst og vise skolens kunst. Han mente det var for få folk som viste hva kunst var og at ikke all god kunst måtte koste en formue. I følge han oppfattet de fleste kunst som folk med penger kjøpte fordi de trodde det var fint. Han var opptatt av å beskrive hva kunsten handlet om, for å gi det mening. Og av alle de 20 bildene han visste meg, så hadde alle en bestemt mening, selv de som var abstrakte. I tillegg beskrev han teknikken og forklarte hvorfor de måtte gjøre de på denne måten.

 

Det samme vil jeg si gjelder fotografering. Et bilde kan være fint for noen, stygt for andre. Det viktigste er at du som fotograf har en plan, en mening og at du liker bildet. Å prøve å gjøre alle fornøyd er et endeløs prosjekt. Du vil i hvert fall ikke bli fornøyd selv.

Ilusion

Hva liker du å ta bilder av? Hva inspirerer deg til å ta bilder?

Marius Johansen Wallin – Fotograf Sarpsborg

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.