Maal-Tour of Norway

Tour of Norway i bilder og tips til kamerabruk

Forrige helg fikk jeg prøvd meg som fotograf på eget initiativ på Tour of Norway. Et ritt som nå er nytt satsningsområde i Norge.

For å få tatt bilder syklet jeg til forskjellige steder i løypa med kamera i sekken utstyrt med 70-200mm min. Da mine Lowepro AW 200 er litt liten ble jeg nødt til å bruke en vanlig tursekk. Ikke noe jeg foretrekker på langtur med racer, men litt må man ofre for å få tatt bilder. Syklet først inn til Missingmyr i Råde før jeg syklet tilbake til Halden og målgang. Det første bildet er tatt ca. 1 time etter start og på vei mot Missingmyr klatrefelt. Siste bildet er av vinneren i mål.

Tour of Norway

Maal-Tour of NorwayFor å ta disse bildene krever det godt lyst og raskt objektiv. Da disse bildene ble tatt tidlig på dagen og med godt sollys, kunne jeg fryse bevegelsene uten å få “ghosting”. Min 70-200 sikrer også optimal kvalitet da dette er et skarpt og svært godt konstruert objektiv. En ulempe, det veier litt når du skal sykle langt. Lukkeren bør i dette tilfellet være raskere enn 1/500 for å være sikker samt unngå at fotografen gjør bildet uskarpt ved små bevegelser. Jeg tok bildet i aperture priority da jeg visste det var godt med lys og at shutter speed derfor ikke ville bli et problem. Bildet er overeksponert med +o,5 til 1.0 1EV grunnet mørke partier. Dette førte til at bakgrunnen blir noe utbrent men sikrer godt lys på rytterene. Tar også seriebilder da rytterene kommer raskt og jeg dermed ikke rekker fokusere på noe spesielt, samt flytte meg eller kamera. Noe post editing, men kun fordi bildet er tatt i RAW.

Marius Johansen – Fotograf Sarpsborg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.